Trekkertrek Wouw 2024

Uitslagen trekkertrek Wouw 2022

Uitslagen Trekkertrek Wouw 2019

Uitslagen Trekkertrek Wouw 2018

Hypropullers – competitie

Eigen initiatief

Op initiatief van Firma Basrijs is uit oogpunt van veiligheid, uniformiteit en sportiviteit in het seizoen 2001 een competitie gestart voor sportklasse tractoren (opgevoerde landbouwtractoren) in het westelijk deel van Noord-Brabant.

Direct na het seizoen 2000 werd een commissie van rijders opgesteld. Deze commissie wisselt ideeën, problemen en oplossingen met elkaar uit om de Competitie tot een hoger niveau te brengen. In het seizoen 2002 werd door de commissie een stichting opgericht voor deze Competitie, genaamd: “Stichting de Hypropullers”. De stichting bevat momenteel 3 commissies, namelijk een Algemeen Bestuur (AB), een Technische Commissie (TC) en een Agri-Sport Commissie (AC). De AC en de TC bepalen het technische reglement en de naleving ervan en behandelt bouwaanvragen. Het AB houdt zich bezig met de diverse afwikkelingen met de deelnemers en de organisatoren.

Uniek

De competitie wordt verreden met de “Hyproslee” sleepwagen van de Firma Basrijs BV uit Rijsbergen. Bij Tractor Pulling is het de bedoeling om de sleepwagen zo ver mogelijk vooruit te trekken, maar de sleepwagen heeft de eigenschap dat hoe verder er getrokken wordt het steeds meer kracht vergt om deze vooruit te krijgen. De “Hyproslee” is uniek in de wereld, omdat deze zijn remgewicht niet mechanisch, maar hydraulisch op de sleepvoet(en) zet. Deze sleepwagen meet tevens zelf de getrokken afstand en de tijd waarin dat gebeurt is. Dit wordt getoond op een display op de sleepwagen.

Bron: www.hypropullers.nl

Eerst volgende trekkertrek-evenementen